Opskrift på solbærflødeboller

Festlige nytårsfristelser: Solbærflødeboller

Flødeboller med sprød marcipanbund, syrligsødt solbærskum og hvidt chokoladeovertræk med sølvstøv – servér dem sammen med kransekagen og champagnen nytårsaften, eller forær dem som fin værtindegave.

15 små flødeboller

Ingredienser

Bund:

  • 100 g marcipan

Skum:

  • 30 g vand
  • 75 g sukker
  • 40 g glukosesirup
  • 50 g pasteuriserede æggehvider
  • 1 spsk sukker
  • ca. 2 spsk frysetørret solbærpulver

Overtræk:

  • 150 g hvid chokolade
  • lidt spiseligt sølvstøv

Sådan laver du solbærflødeboller

  1. Rul marcipanen ud mellem to stykker bagepapir, og stik små cirkler ud med en rund kageudstikker (ca. 3 cm i diameter).
  2. Bag bundene ved 200 grader i 5-8 minutter. Lad dem køle helt af.

Sådan laver du solbærflødeboller

  1. Kom vand, sukker og glukosesirup i en lille gryde, og lad det koge op til 117 grader.
  2. Pisk æggehvide og 1 spsk sukker let sammen i en skål.
  3. Hæld den 117 grader varme sukkermasse direkte ned i æggehviderne (i en tynd stråle), mens du pisker.
  4. Pisk videre i 5-10 minutter, indtil skummet er sejt og fast.
  5. Vend til sidst solbærpulveret i, og smag til. Kom skummet i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt små toppe ud på de bagte marcipanbunde.
  6. Lad de nøgne flødeboller hvile i cirka en time ved stuetemperatur.

Sådan laver du solbærflødeboller

  1. Smelt chokoladen i en skål over vandbad (og temperer den).
  2. Overtræk flødebollerne med chokoladen.
  3. Pensl/pynt med sølvstøv, når chokoladen er stivnet.

Tip

Kan du ikke få fingre i frysetørret solbærpulver, så erstat det med blåbær- eller hindbærpulver.