Figenstænger med kokos
(8-10 stk.)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Koge/ristetid: 5 min.
- Ikke fryse-egnede
- 150 g tørrede figner (uden stilk)
- 75 g tørrede dadler (uden sten)
- 175 g mandler og/eller hasselnødder
- Pynt:
- kokosmel og evt. mørk chokolade
- Læg fignerne og dadlerne i en gryde med vand, der akkurat dækker, og kog dem i 5 min. Hæld dem på en sigte og lad dem dryppe godt af.
- Rist mandler og/eller nødder i 3-5 min. på en tør pande og lad dem afkøle. Hak mandlerne/ nødderne i en foodprocessor. Hæld dem over i en skål og hak derefter den afdryppede frugt.
- Ælt frugt og mandler/ nødder sammen og form massen til 8-10 aflange stænger.
- Tril dem i kokosmel, eller pensl dem med smeltet chokolade, inden de trilles i kokosmel.