Figenstænger med kokos

Figenstænger med kokos

(8-10 stk.)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Koge/ristetid: 5 min.
  • Ikke fryse-egnede
  • 150 g tørrede figner (uden stilk)
  • 75 g tørrede dadler (uden sten)
  • 175 g mandler og/eller hasselnødder
  • Pynt:
  • kokosmel og evt. mørk chokolade

  1. Læg fignerne og dadlerne i en gryde med vand, der akkurat dækker, og kog dem i 5 min. Hæld dem på en sigte og lad dem dryppe godt af.
  2. Rist mandler og/eller nødder i 3-5 min. på en tør pande og lad dem afkøle. Hak mandlerne/ nødderne i en foodprocessor. Hæld dem over i en skål og hak derefter den afdryppede frugt.
  3. Ælt frugt og mandler/ nødder sammen og form massen til 8-10 aflange stænger.
  4. Tril dem i kokosmel, eller pensl dem med smeltet chokolade, inden de trilles i kokosmel.