Opskrift på hjemmelavede flødeboller med peanuts

Fine peanutflødeboller

Bagt marcipanbund, blødt, vaniljesødt skum, saltet peanutbutter, sprød mørk chokoladeskal og hakkede, saltede peanuts med guldstøv. Intet mindre end den perfekte flødebolle i mine øjne. Den kræver lidt tålmodighed, men er det hele værd.

12-15 stk. flødeboller

Total:1 time 30 minutter

Ingredienser

  • Marcipanbunde til flødeboller:
  • 100 g marcipan
  • Chokoladeskaller til flødeboller:
  • 100 g mørk chokolade
  • Fyld til flødeboller:
  • 50 g peanutbutter
  • 1 nip salt
  • Vaniljeskum til flødeboller:
  • 75 g sukker
  • 40 g glukosesirup
  • 30 g vand
  • ½ vaniljestang, kornene heraf 50 g past. æggehvider
  • 1 spsk sukker
  • Pynt til flødeboller:
  • 50 g mørk chokolade
  • saltede peanuts
  • 1/2 tsk spiseligt guldstøv

Sådan laver du flødeboller med peanuts:

  1. Marcipanbunde:
  2. 1. Rul marcipanen ud mellem to stykker bagepapir, og stik små bunde ud med en rund kageudstikker (knap 5 cm i diameter).
  3. 2. Bag bundene i ca. 5 minutter ved 200 grader.
  4. Chokoladeskaller:
  5. 1. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, (og temperer den). Pensl 10 halvkugler (5 cm i diameter) i en silikoneform med ­chokoladen.
  6. 2. Sæt formen i køleskabet/fryseren et øjeblik, så chokoladen sætter sig.
  7. Fyld:
  8. 1. Bland peanutbutter og salt, og kom lidt saltet peanutbutter i bunden af hver chokoladeskal.
  9. 2. Sæt formen med chokoladeskallerne tilbage i køleskabet, mens du laver skummet.
  10. Vaniljeskum:
  11. 1. Kom sukker, glukosesirup, vand og vaniljekorn i en lille gryde, og bring det i kog. Lad det koge, indtil det har en temperatur på 117 grader. Kom æggehvider og 1 spsk sukker i en skål, og pisk det stift.
  12. 2. Hæld den 117 grader varme sukkerlage ned i æggehviderne i en tynd stråle – under piskning. Pisk videre, indtil skummet er sejt og fast. 
  13. 3. Kom vaniljeskummet i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt det ud i de kolde chokoladeskaller oven på peanutbutteren. Luk flødebollerne med marcipanbundene.
  14. Pynt:
  15. 1. Hak peanuts fint, og bland dem med ­guldstøv. Smør et tyndt lagt smeltet chokolade på en flødebolle, og rul den i de hakkede peanuts.
  16. 2. Gentag med alle flødeboller. Opbevar flødebollerne i en lufttæt beholder i ­køleskabet indtil servering.

Tip

Har du ikke en (halvkugle)form, kan du sagtens lave flødebollerne på ”normal” vis.