fisk

Fishcakes med dip

Nem og delikat måde at spise fisk på.

4

Ingredienser

  • 500 g filet af lange el. rødfisk
  • 50 g kogte, hakkede rejer
  • 1 tsk flaget havsalt
  • 1 lille æg
  • 1-2 tsk rød karrypasta
  • 2 snittede forårsløg
  • 1 spsk fish sauce
  • 1 spsk limesaft
  • 2 spsk hakket koriander
  • 1-2 udkernede finthakkede, røde chilier
  • lidt mel eller god rasp
  • 2 spsk olie til stegning
  • Wasabi dip-sauce:
  • 2 spsk god mayonnaise
  • 1,5 dl skyr
  • salt, peber
  • wasabi − efter smag
  • Nudelsalat:
  • 200 g fuldkornsnudler
  • 2-3 snittede rødløg
  • 1 udkernet agurk i stave
  • kød af 1 mango i tern eller strimler
  • 25 g salte cashewnødder
  • thaibasilikum og lime
  • 200 g fuldkorns-nan

Sådan gør du:

  1. Skær fisken i mindre stykker, drys med salt og blend dem derefter med alle øvrige ingredienser til en fars. Form farsen til 10 kugler, der trykkes let flade, vendes let i mel og steges gyldne og sprøde i varm olie. Læg dem på fedtsugende papir og hold dem varme i ovnen. Rør wasabi-dippen sammen og smag til. Kog nudlerne, lad dem dryppe og køle af, inden de blandes med de øvrige ingredienser til salaten, smag til med salt og peber og server salaten til de varme fishcakes med dippen. Wasabi er en lysegrøn japansk peberrod, der fås som pulver eller pasta med fin peberrodssmag.
  2. Energi pr. person: 720 kcal, fedt 30%, protein 27%, kulhydrat 43%