Fish'n'chips - hjemmelavet og lækkert
Lækker fish and chips med mørksej, hjemmelavede fritter med "remo" og ærtepuré til. Det er hjemmelavet fastfood, når det er allerbedst.
4 personer
Total:1 time
Ingredienser
Chips:
- 1 kg store kartofler
- 2 tsk. flagesalt
- Fritureolie til stegning
Fish:
- 600 g mørk- eller lyssej
- 4 spsk. hvedemel
- 3 dl øl eller mælk
- 120 g hvedemel
- ½ tsk. salt
- Peber
Hjemmerørt "remo":
- 1½ dl god mayonnaise
- 3 spsk. hakket pickles, gerne piccalilly fra Cervera
- Evt. lidt karry og hakkede kapers
Ærtepuré:
- 3 dl ærter (friske eller fine fra frost)
- 2 dl bouillon
- Æbleeddike
- Salt og peber
Chips:
- Skræl kartoflerne, og skær dem ud til pomfritter. Læg dem i koldt vand 10 min.
- Afdryp. Dup dem tørre. Varm olien op i en gryde, ca. 4-5 cm. Et franskbrødsstykke skal blive gyldent på et minut.
- Frituresteg fritterne ca. 5 min. Tag fritterne op i en si, og afdryp.
- Frituresteg dem en omgang mere til de er gyldne og sprøde. Afdryp. Drys salt over.
Fisken:
- Skær fisken i 12 ens stykker og vend dem i hvedemel. Rør øl og hvedemel jævnt. Rør salt og peber i.
- Dyp fiskestykkerne i dejen. Frituresteg 4-5 fiskestykker ad gangen. Vend dem med en hulske undervejs. Tag dem op, når de er gyldne og færdige.
Remo:
- Rør mayonnaise med pickles og evt. karry og kapers.
Ærtepuré:
- Kog 3 dl ærter (friske eller fine fra frost) i 2 dl bouillon i 2-3 min. Afdryp dem i en si. Gem bouillonen.
- Miks ærterne til puré i en blender. Tilsæt ca. ½ dl af bouillonen fra kogningen.
- Smag til med æbleeddike, salt og peber.