Fiskefrikadeller

Fiskefrikadeller med bønner

De fleste elsker ramsløg i dressinger og salater, men de smager også fantastiske til fisk. Mad skal være sundt og lavet af nordiske råvarer, men det skal også skabe glæde hver dag. Det er filosofien i Trine Hahnemanns kogebog.

Fiskefrikadeller med bønner til 4 personer

Fiskefrikadeller med bønner

  • 600 g hvid fisk
  • 1 skalotteløg
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 spsk havregryn
  • ½ dl piskefløde
  • 2 æg
  • friskkværnet peber
  • 20 blade ramsløg
  • 2 dl danskvand
  • salt
  • smør og olie til
  • stegning
  • 300 g grønne bønner
  • 1 rødløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • salt og friskkværnet
  • peber
  • groft brød

Sådan gør du:

  1. Lav farsen i en foodprocessor. Skær fisken i mindre stykker, kom dem i foodprocessoren sammen med pillet skalotteløg, mel, havregryn, fløde, æg og peber. Når farsen er lind, tilsættes ramsløg. Blend igen, tag farsen op i en skål og tilsæt danskvand og salt under omrøring. Form frikadellerne med en ske, tryk dem lidt flade og steg dem i smør og olie på en pande i ca. 10 minutter på hver side. Nip bønnerne, pil rødløget og skær det i både. Kom bønner og rødløg på en pande med olie og lad det sautere i 5 minutter. Tilsæt citronsaft, smag til med salt og peber. Server fiskefrikadellerne med de sauterede bønner og groft brød.
  2. Tips: Danskvand i dine fiskefrikadeller (eller frikadeller) giver en sprødere skorpe.