Fiskefrikadeller med bønner
De fleste elsker ramsløg i dressinger og salater, men de smager også fantastiske til fisk. Mad skal være sundt og lavet af nordiske råvarer, men det skal også skabe glæde hver dag. Det er filosofien i Trine Hahnemanns kogebog.
Fiskefrikadeller med bønner til 4 personer
Fiskefrikadeller med bønner
- 600 g hvid fisk
- 1 skalotteløg
- 2 spsk hvedemel
- 4 spsk havregryn
- ½ dl piskefløde
- 2 æg
- friskkværnet peber
- 20 blade ramsløg
- 2 dl danskvand
- salt
- smør og olie til
- stegning
- 300 g grønne bønner
- 1 rødløg
- 1 spsk olivenolie
- 2 spsk citronsaft
- salt og friskkværnet
- peber
- groft brød
Sådan gør du:
- Lav farsen i en foodprocessor. Skær fisken i mindre stykker, kom dem i foodprocessoren sammen med pillet skalotteløg, mel, havregryn, fløde, æg og peber. Når farsen er lind, tilsættes ramsløg. Blend igen, tag farsen op i en skål og tilsæt danskvand og salt under omrøring. Form frikadellerne med en ske, tryk dem lidt flade og steg dem i smør og olie på en pande i ca. 10 minutter på hver side. Nip bønnerne, pil rødløget og skær det i både. Kom bønner og rødløg på en pande med olie og lad det sautere i 5 minutter. Tilsæt citronsaft, smag til med salt og peber. Server fiskefrikadellerne med de sauterede bønner og groft brød.
- Tips: Danskvand i dine fiskefrikadeller (eller frikadeller) giver en sprødere skorpe.