Eksotisk fiskesuppe med kokosmælk, urter, fisk og skaldyr
4.
Ingredienser
- 400 gram torskefilet uden ben
- 400 gram helleflynder uden ben
- 500 gram hele jomfruhummere
- 300 gram mindre blåmuslinger
- 200 gram mellemstore rejer
- En halv rød peber
- En halv grøn peber
- 1 tsk. tørret, knust koriander
- 2 stængler bladselleri
- 3 modne tomater
- Et halvt løg
- 1 hel, frisk, rød chili uden kerner (styrke efter eget behov)
- Saften fra 2½ limefrugter
- Havsalt, efter behag
- Lidt frisk koriander
- En dåse kokosmælk
- 2 spsk. ekstra jomfru olivenolie
- 2 spsk. palmeolie (kan fås i forretninger, der forhandler afrikanske, brasilianske eller asiatiske varer)
Sådan laver du retten
- Fiskefileterne skæres i store stykker. Blåmuslingerne skylles, ligesom jomfruhummerne.
- Bladselleri, løg, peberfrugter, tomater og chili skæres i mindre stykker. En tykbundet gryde varmes op til middeltemperatur (det er vigtigt, at ingredienserne ikke brænder på), der tilsættes olivenolie, palmeolie, og de hakkede grøntsager. Svits kort, og bland den tørrede koriander i. Lad det simre et par minutter, før du lægger fiskestykkerne ovenpå grønstagerne. Oven på fisken fordeles hummerne, muslingerne og rejerne. Til sidst hældes kokosmælken over og derefter limesaften. Tilsæt salt og læg låg på gryden. Retten skal koge videre ved middel temperatur i cirka 10 minutter. Lad være med at røre i retten mens den koger for ikke at ødelægge fiskestykkernes struktur. Anret suppen i dybe tallerkener og strø hakket, frisk koriander hen over. Server gerne retten med ris eller godt italiensk brød.
- Bon appetit!