Fiskesuppe
Næringsindhold
- Energi pr. person:650 Kcal
- Fedt:30 %
- Protein:41 %
- Kulhydrat:29 %
4
Ingredienser
- Rejefond:
- 1 kg frosne, optøede rejer med skal
- 2 spsk olivenolie
- 2 stilke snittet bladselleri
- 1 hakket løg
- 2 hakkede tomater
- 2 finthakkede fed hvidløg
- et par timiankviste
- 1 spsk tomatpuré
- 7 dl vand
- Suppe:
- 2½-3 dl fiskefond
- 2½ dl fløde 9%
- salt, friskkværnet peber
- Fyld:
- De pillede rejer
- 700 g filet af torsk eller lyssej i mindre stykker
- 125 g laks
- Topping:
- 1 fintsnittet fennikel
- 2 tsk olivenolie
- 1 knust fed hvidløg
- 2 spsk appelsinsaft
- 2 spsk reven skal af usprøjtet appelsin
- Servering:
- 300 g brød
Sådan gør du
- Pil rejerne, sæt dem koldt og brug skallerne til suppen:
- Svits rejeskallerne i varm olie – brug en stor gryde. Tilsæt de hakkede grøntsager samt timian og tomatpuré og svits videre i 8-10 minutter under omrøring. Hæld vand ved og lad det hele snurre 20 minutter under låg.
- Blend suppen, purér den gennem en sigte og gem fonden til senere brug.
- Varm fond og fløde godt igennem, og smag til med salt og peber. Læg fiskestykkerne i og damp dem møre i suppen ved svag varme.
- Vend rejerne i suppen og servér i store skåle med fintsnittet fennikel vendt med de øvrige ingredienser til toppingen. Servér brød til.
- Tip: Suppe bliver ikke bedre af at koge for længe. Men vil omvendt ofte vinde i smag, hvis den får lov til at stå til næste dag. Så lav suppe til to dage – og vælg evt. at komme den ene portion i fryseren, så der er nem mad en anden dag.