Fladbrød med hummus og løgsalat
Selv om tiden er knap i hverdagen, behøver du ikke forfalde til fastfood. På kun 20 minutter kan du nå at lave et festfyrværkeri af et sundt måltid – se bare her.
Næringsindhold
- Energi pr. person:455 Kcal
- Fedt:23 %
- Protein:13 %
- Kulhydrat:64 %
2 personer
Total:20 minutter
Løgsalat:
- 2 løg
- Saft af 1 citron
- 2 tsk. sukker
- 2-3 håndfulde bredbladet persille
- 100 g kogte kikærter
- ½ fed hvidløg
- ½ tsk. knust spidskommen
- 1 tsk. tahini
- Saft af 1 citron
- 1 spsk. olivenolie
- 1½ spsk. koldt vand
- ½ tsk. sød paprika
- Salt
- Eventuelt lidt jomfru i det grønne, som er en plante med fine, blå blomsterskud
- 1-2 gulerødder
- 2 store fladbrød
- ¼ rødkål
- 2 spsk. tyk yoghurt
- Lidt chilisovs
Sådan gør du
- Skær løgene i tynde skiver – gerne på et mandolinjern.
- Rør saft af 1 citron med 2 tsk. sukker, og vend løgene i lagen.
- Lad dem trække indtil servering. Vend persille i lige inden anretning.
- Blend kikærterne med hvidløg, spidskommen, tahini og olivenolie. Spæd op med koldt vand, til den er glat. Smag til med paprika og salt, samt eventuelt mere citron.
- Drys eventuelt hummussen med jomfru i det grønne. Skræl gulerødderne, og lav tynde strimler af dem med en tyndskræller. Snit kålen fint.
- Lun fladbrødene på en tør, varm pande, og smør dem med hummus og top dem med sprøde grøntsager og løgsalat.
- Servér straks med yoghurt og chilisovs til.