Fladbrød med majs, æg, fåreost og courgette

Fladbrød med majs, æg, fåreost og courgette

Disse lækre fladbrød er bagt den lækreste topping i form af søde majs, fåreost og courgette. Spis brødene som en frokostret eller som en lækker snack på siden af en salat og et stykke kød.

4 stk.

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 2 dl vand, lunkent
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • 200 g durummel
  • 100 g hvedemel tipo 00
  • 150 g halvhård fåreost, f.eks. pecorino
  • 2 majskolber
  • 1 lille courgette
  • 4 æg
  • salt og peber
  • frisk mynte
  • 1 chili

Sådan gør du:

  1. Opløs gæren i vand, og tilsæt olivenolie og salt. Bland durummel i først, og ælt derpå hvedemel i.
  2. Ælt dejen godt og længe, til den er elastisk og blank. Stil til hævning i en skål dækket med plastfolie i 1½ time.
  3. Del dejen i 4, og rul dem ud til aflange, flade brød. Smuldr fåreost over. Skær majskernerne af kolberne, og fordel dem over osten. Skyl courgetten, og skær den i tynde skiver eller strimler, og kom dem over ost og majs. Slå 1 æg ud på hvert fladbrød. Krydr med salt og peber, og dryp med lidt ekstra olie. Bag brødene i ovnen ved 250 grader i 10-12 minutter. Servér med hakket mynte og chili over.