Fladbrød med rødbede, hasselnødder og frisk mozzarella

Fladbrød med rødbede, hasselnødder og frisk mozzarella

Bag et lækkert fladbrød og top det med rødbede og frisk mozzarella, der smager skønt sammen. Servér brødet som enten tilbehør, snack eller som en lækker frokost.

6 stk.

Ingredienser

Fladbrød:

  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 2 tsk. sukker
  • 1 æg
  • 50 g smeltet smør
  • 1 tsk. salt
  • 100 g groft rugmel
  • ca. 450 1 æg til pensling g hvedemel
  • 1 æg til pensling

Fyld:

  • 300 g rødbeder, helst små runde
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • 2 dl mascarpone eller flødeost
  • 100 g parmaskinke i tynde skiver
  • 75 g feldsalat
  • 100 g smuldret frisk mozzarella
  • 30 g hasselnødder
  • 1 spsk. frisk eller 1 tsk. tørret oregano

Sådan gør du:

  1. Fladbrød: Udrør gæren i vandet, og tilsæt sukkeret. Lad det stå 10 min., til det bobler. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen grundigt. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted ca. 1 time.
  2. Del dejen i 8 portioner. Rul dem til kugler, og form dem til runde flade brød ca. 1 cm tykke. Efterhæv dem 15 min. Pensl dem med sammenpisket æg. Bag brødene ved 225 gr. 12-15 min.
  3. Fyld: Skræl rødbederne, og skær dem i ½ cm. tykke både. Vend dem i olivenolie, og krydr med salt og peber. Fordel dem på bagepapir, og bag dem møre i ovnen ved 225 gr. ca. 25 min.
  4. Smør fladbrødene med mascarpone, fordel bagte rødbedebåde, parmaskinke, og skyllet og afdryppet feldsalat og smuldret mozzarella over.
  5. Drys med grofthakkede, panderistede hasselnødder, oregano, salt, peber og dråber af olivenolie.