Flammkuchen opskrift

Flammkuchen: Skøn opskrift på specialiteten fra Alsace

Denne specialitet fra Alsace kaldes også Tarte Flambée. Den ligner en pizza, men dejen er uden gær og rulles meget tyndt ud, før den bages med cremefraiche, rå løg og bacon. Den smager fantastisk og kan nydes som en snack eller som tilbehør til f.eks. en god rod-frugtsuppe.

2 stk.

Total:40 minutter

Arbejdstid:30 minutter

Ingredienser

Det skal du bruge til flammkuchen:

  • DEJ:
  • 200 g mel
  • 125 ml vand
  • 2 spsk. olie
  • 1 knsp. salt
  • TOPPING:
  • 125-150 g cremefraiche (eller fromage frais)
  • lidt muskatnød
  • salt og friskkværnet sort peber
  • 125-150 g bacon (eller pancetta)
  • 2 løg
  • DRYS:
  • 1 lille bundt purløg

Sådan laver du flammkuchen

  1. DEJ: Ælt dejen sammen, form den til en kugle, og lad den hvile tildækket i 20-30 min.
  2. Sæt en pizzasten (eller en bageplade) i ovnen, og tænd på 250 grader – gerne på pizzaindstilling med ekstra undervarme.
  3. TOPPING: Rør cremefraiche med lidt revet muskatnød, salt og peber.
  4. Skær bacon i skiver, og skær dem i 2-3 cm brede stykker. Pil løgene, halvér dem, og snit dem meget fint.
  5. Del dejen i 2 stykker, og rul dem meget tyndt ud på et meldrysset bord. Læg dem på 2 stykker bagepapir.
  6. Bred cremefraichen tyndt ud på dejen, og drys med løg og bacon.
  7. Bag flammkuchen én ad gangen på den varme pizzasten/bageplade i 10-12 min., til dejen er sprød.
  8. Drys med fintsnittet purløg og friskkværnet sort peber, og servér straks.