Grillet flankesteak med ingefær

Grillet flankesteak med ingefær & grillede grøntsager

Lækre grillede flankesteak med ingefær - læg flankesteaken i en marinade med revet ingefær, hvidløg, chili, soja og honning - det giver en skøn og saftig steak med masser af smag. Server det lækre grillede kød med grillede grøntsager og kapersdressing...

6 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 1 kg flankesteak
  • 2 spsk. revet ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. soja
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. olie
  • GRILLEDE GRØNTSAGER & KAPERSDRESSING
  • 3 majs
  • 1 bundt gulerødder
  • 1 courgette
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. kryddersalt og friskværnet peber
  • Dressing:
  • 1 bundt purløg
  • 1 bundt basilikum
  • 1 lille bundt mynte
  • 1 glas kapers (65g i drænet vægt)
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie

  1. Kom revet ingefær i en skål.
  2. Pil hvidløg, og pres hvidløget ned i skålen. Tilsæt soja, chilifla-ger, honning og olie. Rør marinaden sammen.
  3. Kom kødet i en frostpose sammen med marinaden. Lad kødet marinere i et par timer. Sørg for, at kødet har stuetemperatur, inden det skal grilles.
  4. Grill flankesteak på en hed grill i 4 min. på hver side. Skær i tynde skiver.
  5. SERVER KØDET MED: Grillede grøntsager og kapersdressing
  6. Start med at lægge majs (behold bladene på) på en varm grill. Vend dem efter 8 min., og grill i yderligere 8-10 min. Frigør majsen fra de brændte blade. Skær majsene i mindre stykker. 
  7. Fjern toppen fra gulerødderne, og skræl dem. Skyl courgette, og skær i skiver på langs på 1 cm tykkelse.
  8. Pensl gulerødder og courgette skiver med olie rørt med krydder-salt og peber. Grill gulerødder og courgette, til de får grillmærker på begge sider.
  9. Hak krydderurter, og kom dem i en salatskål.
  10. Tilsæt kapers, og revet skal af en citron. Pres saften fra citronen. Pres hvidløg i dressingen. Rør dressingen sammen med olivenolie.
  11. Vend de grillede grøntsager rundt i dressingen og server salaten sammen med den grillede flankesteak.