Grillet flankesteak med ingefær & grillede grøntsager
Lækre grillede flankesteak med ingefær - læg flankesteaken i en marinade med revet ingefær, hvidløg, chili, soja og honning - det giver en skøn og saftig steak med masser af smag. Server det lækre grillede kød med grillede grøntsager og kapersdressing...
6 personer
Total:30 minutter
Ingredienser
- 1 kg flankesteak
- 2 spsk. revet ingefær
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. soja
- 1 tsk. chiliflager
- 1 spsk. honning
- 1 spsk. olie
- GRILLEDE GRØNTSAGER & KAPERSDRESSING
- 3 majs
- 1 bundt gulerødder
- 1 courgette
- 3 spsk. olivenolie
- 1 spsk. kryddersalt og friskværnet peber
- Dressing:
- 1 bundt purløg
- 1 bundt basilikum
- 1 lille bundt mynte
- 1 glas kapers (65g i drænet vægt)
- 1 usprøjtet citron
- 1 fed hvidløg
- ½ dl olivenolie
- Kom revet ingefær i en skål.
- Pil hvidløg, og pres hvidløget ned i skålen. Tilsæt soja, chilifla-ger, honning og olie. Rør marinaden sammen.
- Kom kødet i en frostpose sammen med marinaden. Lad kødet marinere i et par timer. Sørg for, at kødet har stuetemperatur, inden det skal grilles.
- Grill flankesteak på en hed grill i 4 min. på hver side. Skær i tynde skiver.
- SERVER KØDET MED: Grillede grøntsager og kapersdressing
- Start med at lægge majs (behold bladene på) på en varm grill. Vend dem efter 8 min., og grill i yderligere 8-10 min. Frigør majsen fra de brændte blade. Skær majsene i mindre stykker.
- Fjern toppen fra gulerødderne, og skræl dem. Skyl courgette, og skær i skiver på langs på 1 cm tykkelse.
- Pensl gulerødder og courgette skiver med olie rørt med krydder-salt og peber. Grill gulerødder og courgette, til de får grillmærker på begge sider.
- Hak krydderurter, og kom dem i en salatskål.
- Tilsæt kapers, og revet skal af en citron. Pres saften fra citronen. Pres hvidløg i dressingen. Rør dressingen sammen med olivenolie.
- Vend de grillede grøntsager rundt i dressingen og server salaten sammen med den grillede flankesteak.