Flanksteak & spinatsalat
Et nemt stykke kød på grillen − serveret med en salat af spinat, bagt rødbede og appelsin samt kartoffelsalat.
4
Ingredienser
- 700 g flanksteak af okse
- 1-2 fed knust hvidløg
- 2 tsk olivenolie
- salt, friskkværnet peber
- 1 spsk let knuste fennikelfrø
- Salat:
- 75 g babyspinat
- 500 g bagt, afskallet rødbede i skiver
- 1 appelsin skåret i tynde både
- 1 lille håndfuld kørvel
- Dressing:
- 1 spsk hyldeblomsteddike
- 2 tsk olivenolie
- salt, peber
- ½ portion kartoffelsalat, se opskrift side 30
- Groft brød
Sådan gør du:
- Dup kødet tørt, bland hvidløg, olie, salt, peber og fennikelfrø og gnid kødet med den krydrede blanding. Grill kødet 6-7 minutter på hver side og lad det trække andre 6-7 minutter, før det skæres i tynde skiver. Husk at skære kødet på tværs af kødfibrene. Vend spinatblade, rødbede og appelsinstykker samt kørvel sammen med let hånd. Rør hyldeblomsteddike og olie sammen, smag til med salt og peber og dryp dressingen over salaten, der serveres med kødet og det øvrige tilbehør.
- Energi pr. person: 620 kcal., fedt 26%, protein 33%, kulhydrat 41%