Flerfarvet rødbedesalat med gedeost, rosenkål og valnødder
Sæt kulør på hverdagen med rødbeder i mange farver. Der er ikke nævneværdig smagsforskel på de forskellige farver af beder, så kan du kun få fat i de røde, er det helt ok.
Total:1 time 15 minutter
Ingredienser
- 1 kg rødbeder, helst i forskellige farver
- 100 g valnødder
- 1 spsk honning
- ½ dl olivenolie
- 3 spsk æbleeddike
- 200 g rosenkål
- 200 g god, blød gedeost, f.eks. fra Tebstrup
- 2 håndfulde salat
Sådan gør du:
- Skrub rødbederne grundigt, halver de største og sæt dem på en bageplade. Bag bederne i ovnen. Bag rødbederne i ca. 1 time ved 200 grader. Sæt undervejs valnødderne ind i ovnen i deres eget ildfaste fad. Bag dem sprøde i ca. 10 min.
- Skær de endnu lune rødbeder i mindre stykker og vend dem straks med olivenolie, honning og citron. Skær rosenkålene i halve, skær bunden af og kassér de yderste blade. Skær gedeosten i mindre stykker og anret det hele med salat og valnødder på et fad eller 4 tallerkener.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/