Flerfarvet rødbedesalat med gedeost, rosenkål og valnødder

Flerfarvet rødbedesalat med gedeost, rosenkål og valnødder

Sæt kulør på hverdagen med rødbeder i mange farver. Der er ikke nævneværdig smagsforskel på de forskellige farver af beder, så kan du kun få fat i de røde, er det helt ok.

Total:1 time 15 minutter

Ingredienser

  • 1 kg rødbeder, helst i forskellige farver
  • 100 g valnødder
  • 1 spsk honning
  • ½ dl olivenolie
  • 3 spsk æbleeddike
  • 200 g rosenkål
  • 200 g god, blød gedeost, f.eks. fra Tebstrup
  • 2 håndfulde salat

Sådan gør du:

  1. Skrub rødbederne grundigt, halver de største og sæt dem på en bageplade. Bag bederne i ovnen. Bag rødbederne i ca. 1 time ved 200 grader. Sæt undervejs valnødderne ind i ovnen i deres eget ildfaste fad. Bag dem sprøde i ca. 10 min.
  2. Skær de endnu lune rødbeder i mindre stykker og vend dem straks med olivenolie, honning og citron. Skær rosenkålene i halve, skær bunden af og kassér de yderste blade. Skær gedeosten i mindre stykker og anret det hele med salat og valnødder på et fad eller 4 tallerkener.
  3. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/