Andebryst med cremet perlebyg, sprøde ræddiker og rødbeder
Sund og meget smuk ret især hvis du bruger den bolsjefarvede rødbede.
Total:45 minutter
Ingredienser
- 2 andebryster
- Salt og peber
- 2 ræddiker (eller 1 bdt. radiser)
- 250 g rødbeder, gerne i forskellige farver
- 1 kop isterninger
- 1 løg
- Lidt smør
- 200 g perlebyg (alternativt risotto- eller grødris)
- ca. 6 dl grøntsagsbouillon
- 1 bundt estragon, hakket (alternativt persille)
- 100 g parmesan
Sådan gør du:
- Skær firkantede ridser i andebrysterne og gnid dem med salt og peber på alle sider. Læg dem med skindsiden ned på en medium varm, tør pande. Steg til skindet er sprødt, vend og steg dem færdige på den anden side. Stegetid i alt ca. 20 min.
- Læg dem til at hvile på et spækbræt. Skær ræddiker eller radiser og rødbeder i helt tynde skiver med din skarpeste kniv eller på en mandolin. Læg skiverne i vand med is. Hak løget fint og sauter det blødt i smørret i en gryde. Kom perlebyg i gryden og rør rundt.
- Bring bouillonen i kog i en anden gryde og hæld den over kernerne lidt ad gangen i store skefulde. Lad kernerne suge al væsken, inden du kommer mere på. Stop med at tilføje bouillon, når konsistensen er god og let flydende cirka efter 15 min. Vend den hakkede estragon i og fjern gryden fra varmen. Rør revet parmesan i kernerne og smag til med salt og peber.
- Læg kernerne i dybe tallerkener. Kom andebryst i skiver samt de sprøde ræddiker og rødbeder på toppen.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/