Flettærte med hindbær

Flettærte med hindbær

(6 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: 20-25 min.
  • Fryse-egnet
  • Tærtedej:
  • 200 g mel (3½ dl)
  • 150 g smør
  • 50 g sukker (¾ dl)
  • 1 æggehvide
  • 2-3 spsk fløde
  • Fyld:
  • 1 1⁄2 dl godt hindbærsyltetøj
  • Endvidere:
  • 1 sammenpisket æg,
  • tesukker

SÅDAN GØR DU

  1. Findel fedtstoffet i melet og tilsæt sukker. Bland æggehvide og fløde i og saml dejen. Sæt dejen køligt en halv times tid.
  2. Rul 2⁄3 del af dejen ud til en rund plade og beklæd en smurt tærteform (20 cm i diam.) med dejen. Brug gerne en form med løs bund.
  3. Fordel hindbærsyltetøj over, brug evt. også friske hindbær, hvis det er sæson.
  4. Rul resten af dejen ud og skær den i ½-1 cm brede strimler med en klejnespore. Læg dem over fyldet som fletværk. Pensl med sammenpisket æg og drys med tesukker.
  5. Bag tærten ved 175-180 grader i 20-25 min.