Flødekartofler med jordskokker

Flødekartofler med jordskokker

Skøn opskrift på lækre flødekartofler med jordskokker & feta. Jordskokker kan tilberedes sammen med kartofler på samme måde som flødekartofler og med lige så mange variationsmuligheder.

Flødekartofler med jordskokker til 4 personer

Total:1 time

Ingredienser

  • ca. 500 g kartofler
  • ca. 500 g jordskokker
  • salt og peber
  • ca. 4 dl fløde (el. 2 dl mælk og 2 dl piskefløde)
  • ca. 75 g fårefeta (el. cheddar/emmentaler)
  • smør til fadet
  • smeltet smør til pensling
  • salt

Sådan laver du flødekartofler med jordskokker

  1. 1. Skræl kartofler og jordskokker, og skær dem i tynde skiver. Læg skiverne lagvis med lidt salt og peber imellem. Hæld så meget fløde over dem, at væsken lige når undersiden af det øverste lag af skiverne. Mængden afhænger af fadets facon. Drys med smuldret eller revet ost.
  2. 2. Bag fadet ca. 50 min. ved 210 gr. Pres jævnligt fadets indhold lidt sammen. Mærk
  3. med en kniv, om alt er mørt, inden du tager fadet ud af ovnen.