Focaccia med sorte oliven
Focaccia er en af de klassiske brød, der altid er et hit. Prøv at skifte de sorte oliven ud med soltørrede tomater - eller prøv med begge dele!
Ingredienser
- 15 g gær
- 1 tsk sukker
- 2¼ dl lunkent vand
- 350 g italiensk mel type 00
- 1 tsk salt
- 2 spsk olivenolie
- Flaget havsalt
- 50 g små sorte oliven
- Oregano eller rosmarin
- Olivenolie til pensling
Sådan gør du:
- Rør gæren i det lune vand og tilsæt sukker. Dæk skålen til og sæt dejvæsken lunt 15-20 minutter.
- Tilsæt hovedparten af melet samt salt og ca. halvdelen af olien. Slå dejen sammen og ælt den derefter godt igennem med resterende mel. Pensl dejskålen med olie, læg dejen i og lad den hæve lunt, tildækket ca. 1 time – eller til dobbelt størrelse.
- Ælt dejen igennem, bred den ud på et stykke bagepapir i ca. 30x20 cm størrelse og lad den hæve lunt, tildækket 30 minutter. Brug fingrene og lav fordybninger – jævnt fordelt i dejen. Pensl dejen med olie, drys havsalt, oregano og sorte oliven på og bag focacciaen ved 200° ca. 20 min. Lad den afkøle på en bagerist.
- Energi pr. stk v. 10 portioner: 170 kcal, fedt 27%, protein 9%, kulhydrat 64%