Focaccia

Focaccia med sorte oliven

Focaccia er en af de klassiske brød, der altid er et hit. Prøv at skifte de sorte oliven ud med soltørrede tomater - eller prøv med begge dele!

Ingredienser

  • 15 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 2¼ dl lunkent vand
  • 350 g italiensk mel type 00
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie
  • Flaget havsalt
  • 50 g små sorte oliven
  • Oregano eller rosmarin
  • Olivenolie til pensling

Sådan gør du:

  1. Rør gæren i det lune vand og tilsæt sukker. Dæk skålen til og sæt dejvæsken lunt 15-20 minutter.
  2. Tilsæt hovedparten af melet samt salt og ca. halvdelen af olien. Slå dejen sammen og ælt den derefter godt igennem med resterende mel. Pensl dejskålen med olie, læg dejen i og lad den hæve lunt, tildækket ca. 1 time – eller til dobbelt størrelse.
  3. Ælt dejen igennem, bred den ud på et stykke bagepapir i ca. 30x20 cm størrelse og lad den hæve lunt, tildækket 30 minutter. Brug fingrene og lav fordybninger – jævnt fordelt i dejen. Pensl dejen med olie, drys havsalt, oregano og sorte oliven på og bag focacciaen ved 200° ca. 20 min. Lad den afkøle på en bagerist.
  4. Energi pr. stk v. 10 portioner: 170 kcal, fedt 27%, protein 9%, kulhydrat 64%