Forårsruller

Forårsruller

Forårsruller er proppede med grønt, og slet ikke så fede, som deres dybstegte ydre tyder på.

1

Ingredienser

  • 150 g kyllingebryst
  • 3-4 spsk sojasauce
  • 100 g shiratakinudler
  • 100 g gulerod
  • 150 g hvidkål
  • 1 rød chili salt
  • 75 g forårsrulledej 14×14 cm
  • 10 g olie til stegning
  • lime

Sådan laver du forårsruller:

  1. Skær kyllingekødet i strimler, og steg dem i soja. Skyl nudlerne, og lad dem dryppe af. Skræl gulerod, og skyl hvidkål, og skær begge i tynde strimler, der svitses hurtigt i lidt mere soja. Krydr med resten af sojaen, hakket chili og salt, og vend nudlerne i.
  2. Tag et stykke forårsrulledej, og læg 2 spsk fyld diagonalt hen over midten. Fold først endestykkerne ind over fyldet, og rul derefter til en forårsrulle. Pensl lukningen med vand, og læg rullerne med lukningen nedad. Pensl rullerne med olie, og bag dem i en varm ovn i ca. 20 minutter ved 200 grader, til de er varme og sprøde.
  3. Servér dem varme med lime, soja og eventuelt chilisauce til. Rullerne kan steges i olien på en non-stick-pande i stedet. I stedet for shiratakinudler kan bønnespirer bruges. Der bliver 6-7 forårsruller af portionen.
  4. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter

Tip

Forårsrulledej kan købes frossen i asiatiske forretninger.