Forrygende lammekrone
Næringsindhold
- Energi pr. person:579 Kcal
- Fedt:21 %
- Protein:22 %
- Kulhydrat:57 %
4
Ingredienser
- 800 g skrællede bagekartofler
- ¼ dl olivenolie
- salt, peber
- 650 g lammekrone
- 1 fed hvidløg
- 1 kg grønne bønner, gerne forskellige
- 1 spsk hvidvinseddike
- 50 g små sorte oliven
- 1 stor håndfuld spæde salater
- 200 g brød.
Sådan gør du
- Skær kartoflerne i store grove tern, vend dem i halvdelen af olien og læg dem på en bageplade. Krydr med salt og peber og bag kartoflerne gyldne og sprøde ved 200 grader i ca. 40 minutter.
- Krydr lammekødet med salt, peber og knust hvidløg. Brun kødet på en pande og steg det færdig i ovnen sammen med kartoflerne i ca. 20 minutter.
- Snit eller halvér bønnerne og blanchér dem 2 minutter i letsaltet vand. Skyl godt i koldt vand og vend dem i en marinade af resten af olien, hvidvinseddike, salt og peber. Drys med oliven samt salat.
- Servér bønnerne til lammekronen sammen med kartofler og brød.