Opskrift på forrygende lammekrone

Forrygende lammekrone

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    579 Kcal
  • Fedt:
    21 %
  • Protein:
    22 %
  • Kulhydrat:
    57 %

4

Ingredienser

  • 800 g skrællede bagekartofler
  • ¼ dl olivenolie
  • salt, peber
  • 650 g lammekrone
  • 1 fed hvidløg
  • 1 kg grønne bønner, gerne forskellige
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 50 g små sorte oliven
  • 1 stor håndfuld spæde salater
  • 200 g brød.

Sådan gør du

  1. Skær kartoflerne i store grove tern, vend dem i halvdelen af olien og læg dem på en bageplade. Krydr med salt og peber og bag kartoflerne gyldne og sprøde ved 200 grader i ca. 40 minutter.
  2. Krydr lammekødet med salt, peber og knust hvidløg. Brun kødet på en pande og steg det færdig i ovnen sammen med kartoflerne i ca. 20 minutter.
  3. Snit eller halvér bønnerne og blanchér dem 2 minutter i letsaltet vand. Skyl godt i koldt vand og vend dem i en marinade af resten af olien, hvidvinseddike, salt og peber. Drys med oliven samt salat.
  4. Servér bønnerne til lammekronen sammen med kartofler og brød.