Sådan laver du frangipane: Brombær-frangipane med chokolade
Frangipane er en klassisk konditorsag, og navnet dækker over det søde, bagte nøddefyld, der gør kagen så god. Frangipane er altså den mandel- eller nøddemasse, man oftest bruger som fyld i frugttærter. Og det smager helt vidunderligt. Her får du opskriften på en skøn brombær-frangipane med chokolade og vaniljeis. Den lækre tærte med frangipane rækker faktisk til 6-8 personer, men den kan (heldigvis) sagtens holde et par dage i køleskabet.
6-8
Ingredienser
- Tærtedej:
- 120 g smør
- 250 g hvedemel
- 75 g flormelis
- 1 æg
- Fyld: (frangipane)
- 65 g hasselnødder
- 65 g mandler (du kan også bruge 130 g hasselnødder i alt og helt udelade mandler)
- 100 g smør, blødt
- 100 g sukker
- 1 æg
- Desuden:
- 50 g chokolade, mørk
- 150 g brombær – gerne optøede fra frost
- Tilbehør: Gerne en god vaniljeis.
Sådan laver du tærte med frangipane:
- TÆRTEDEJ: Skær smørret i tern, og smuldr det i melet med fingrene. Tilsæt flormelis og æg, og ælt dejen hurtigt sammen. Pak dejen i husholdningsfilm, og lad den hvile 30-40 minutter i køleskabet.
- FRANGIPANE: Kør hasselnødder og mandler til fint mel i en foodprocessor eller minihakker. Pisk det bløde smør sammen med sukkeret med en elpisker, til det bliver hvidt. Tilsæt ægget, og rør nødde-mandel-melet i.
- Hak chokoladen groft.
- Rul dejen ud, og kom den i en tærteform – gerne med løs bund. Forbag bunden i 10 minutter ved 200 grader. Tag bunden ud af ovnen og kom hakket chokolade på.
- Smør frangipane-fyldet henover, og kom brombær på toppen. Hvis du bruger optøede brombær fra frost, så lad dem dryppe godt af for saft i en sigte, før de kommer på kagen.
- Bag kagen ca. 20 minutter ved 200 grader, til fyldet er gennembagt.
- Server brombær-frangipanen sammen med en skefuld god vaniljeis.
15 skønne tærter med frugt & bær
-
Æbletærte med flettet låg og marcipanfyld
-
Æbletærte med mandler og kanel
-
Æbletærte med marcipan
-
Æbletærte med valnøddebund
-
Marcipantærte med bær
-
Æbletærte med kanel
-
Æbletærte med kanelcreme
-
Dessert: Lime-marengstærte
-
Tærte med marcipan og appelsin
-
Pæretærte med vaniljeis og karamelkanelsauce
-
Tarte tatin med vaniljeyoghurt
-
Fransk pæretærte
-
Mørdejstærte med æble og tranebær
-
Tærte tatin med mango
-
Rabarber-crumble tærte