Frikadeller med bønnesalat

Frikadeller med bønnesalat

Nyd en klassiker i slankere og sundere forklædning.

3

Ingredienser

  • Frikadeller:
  • 400 g oksekød
  • 1 stort løg
  • 1 æg
  • 1 spsk speltmel eller Husk (psyllium-frøskaller), hvis du har salt og peber
  • Bønnesalat:
  • 4-500 g haricotsverts (frosne eller friske)
  • 1 stort rødløg
  • Dressing:
  • 2-3 spsk olivenolie
  • 2-3 spsk rødvinseddike
  • 1 tsk grov sennep
  • evt. en tsk honning
  • lidt salt

Sådan gør du

  1. Frikadeller:
  2. Løget snittes og blandes sammen med kød, æg og mel. Bland det godt, og lav frikadeller ud af farsen. Steg dem ved middelvarme på en pande.
  3. Bønnesalat:
  4. Kog 1 liter vand. Put haricots verts i en stor skål. Hæld vandet over bønnerne, lad det stå et øjeblik, og hæld vandet fra igen. Snit et stort rødløg. Kom det over bønnerne. Lav dressingen. Rør godt sammen, og hæld direkte ud over bønner og rødløg.
  5. Servér straks hele herligheden.