Frikadeller med krydderurter

Frikadeller med krydderurter

Frikadeller er en sikker succes på middagsbordet. Prøv dem med masser af hakkede krydderurter.

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Koge/stegetid: 20 min.
  • 250 g svinekød (hakket)
  • 3 spsk mel
  • 1 æg
  • ½ løg
  • 1 dl mælk
  • 2-3 spsk hakkede krydderurter (efter smag, f.eks. timian og salvie)
  • smør og olie
  • salt og peber
  • Tilbehør: nye kartofler, gulerødder og ærter eller sukkerærter

  1. Rør kødet med ½ tsk salt og tilsæt mel, æg, finthakket eller revet løg, mælk, hakkede krydderurter og peber. Steg farsen som frikadeller på en pande med smør og olie.
  2. Skær skrubbede kartofler i både eller skiver og kom dem i en gryde med vand, der lige dækker. Giv det et opkog og tilsæt en klat smør og lidt salt. Lad dem simre under låg i ca. 10 min. og tilsæt gulerødder efter 5 min. og ærter det sidste minut.
  3. Servér de smørdampede grønsager til frikadellerne.