Frikadeller med smørdampet spidskål

Frikadeller med smørdampet spidskål

Frikadeller næsten som vor mormor lavede dem, sammen med mild og sødmefuld smørdampet spidskål.

Frikadeller til 4 personer

Total:1 time

Ingredienser

  • Frikadeller:
  • 500 g hakket kalv & flæsk
  • 1 ½ tsk salt
  • 3 spsk rasp, havregryn eller hirseflager
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 mellemstort gult løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk frisk timian, finthakket
  • friskkværnet peber
  • ½ tsk allehånde
  • smør og olie til stegning
  • Spidskål:
  • 2 spsk smør
  • ½ dl vand
  • 1 mellemstort spidskål
  • 200 g bælgede friske ærter
  • salt

Sådan laver du frikadeller

  1. 1. Begynd med at røre kødet sejt med saltet, og tilsæt så resten af ingredienserne til frikaldellerne. Farsen virker måske lidt blød, men efter en halv times hvil på køl, så sætter den sig. 
  2. 2. Smelt 2 spsk smør på en pande, og tilsæt 2 spsk neutral olie – brug evt lidt mindre hvis panden har slip-let funktion.
  3. 3. Form frikadellerne med en ske, dyppet i varmt vand og steg dem ca 4 minutter på hver side, til de er mørkgyldne på hver side.
  4. 4. Til spidskålen: Smelt smørret i en gryde med vandet. Del spidskålen i fire dele, og læg det i gryden. Damp kålen med låg på i ca 5 minutter, tilsæt ærterne og drys med salt. Server sammen med frikadellerne.