Frikadeller med stuvet hvidkål og agurkesalat

Frikadeller med stuvet hvidkål og agurkesalat

Klassisk aftensmad, som mormor lavede den.

4

Total:1 time

Ingredienser

  • 600 g hakket kalv og flæsk
  • 1 stort løg, revet
  • 15 g salt
  • 1 spsk groftkværnet peber
  • 1 æg
  • ½ dl mælk
  • 2 spsk rasp
  • smør til stegning
  • Agurkesalat
  • 3/4 dl æbleeddike
  • ½ dl vand
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 agurk
  • Stuvet hvidkål
  • 500 g hvidkål
  • 50 g smør
  • 50 g mel
  • 5 dl af kogevandet fra kålen
  • salt og peber
  • 1 tsk revet muskatnød

Sådan gør du:

  1. Rør alle ingredienser til frikadellerne sammen, og sæt farsen i køleskabet i ca. ½ time.
  2. Form farsen til frikadeller, og steg dem i ca. 6 minutter på hver side i lidt smeltet smør.
  3. Til agurkesalaten kog eddike, sukker og vand op i en lille gryde. Skær agurkerne i tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Hæld den kogende lage over, og lad agurkesalaten trække frem til den skal serveres.
  4. Snit hvidkålen groft, og kog den i vand med salt i ca. 10 minutter. Hæld vandet fra og over i en skål. Smelt smørret i en gryde, og rør melet ud heri. Tilsæt 5 dl af kogevandet, og pisk godt mens jævningen tykner. Lad sovsen simre i 10 minutter, og smag til med salt, peber og muskatnød. Vend nu den kogte kål i, og server sammen med frikadeller og agurkesalat.