Fromage med ingefær og chokoladesauce

Fromage med ingefær og chokoladesauce

Ingredienser

  • 50 g ingefær i sukkerlage på glas
  • 4 blade husblas
  • 0,75 dl sukkerlage fra ingefær
  • 1½-2 spsk. citronsaft
  • 2 bægre æggehvide
  • korn fra 1 vaniljestang
  • 3 dl piskefløde
  • Chokoladesauce:
  • 100 g mørk chokolade
  • 2 spsk. sukkerlage fra de syltede ingefær
  • 1 spsk. rom
  • 1 dl kaffefløde 9 %
  • Pynt:
  • friske mynte- eller citronmelisseblade

  1. Skær de syltede ingefær i små tern. Kom husblas i koldt vand, og lad dem ligge ca. 4 minutter. Pres overskydende væde bort.
  2. Varm ingefærlage tilsat citronsaft op til 40 gr., og hæld den i en skål med den bløde husblas. rør, til husblassen er gået i opløsning, og kom den hakkede ingefær i. Pisk æggehviderne stive. Skrab kornene fra vaniljestangen ud i fløden, og pisk den til skum. Vend æggehvider og flødeskum med ingefærblandingen. Hæld fromagen i en skål, og lad den stå koldt, til den skal spises (minimum 2 timer).
  3. Hak chokoladen, og kom den i en varmefast skål over vandbad sammen med sukkerlage fra ingefær, rom og kaffefløde.
  4. Pisk, til chokoladen er smeltet, og saucen er jævn. fjern den fra varmen, og lad det stå ved stuetemperatur, til den skal serveres.
  5. Dryp lidt chokoladesauce over fromagen, og server resten til. Pynt evt. med et lille friskt blad.