Frossen valnødde-daddel-tærte

Raw food, der smager godt!

12-16 stykker

Ingredienser

  • 5 dl valnødder
  • 7-8 dl udstenede dadler
  • fintrevet skræl og friskpresset saft af 1 økologisk citron eller ½ økologisk appelsin
  • et meget lille drys vaniljepulver
  • et meget lille drys friskkværnet sort peber
  • et lidt større drys kanel
  • et tilsvarende drys stødte nelliker
  • et tilsvarende drys stødt kardemomme
  • kokosolie til at smøre tærteformen

Sådan gør du:

  1. Så nemt er det: Kør alle ingredienserne på en foodprocessor, indtil du får en masse, der minder om groft figenpålæg.
  2. Pres valnødde-daddelmassen ud i en tærteform smurt med lidt kokosolie, og frys tærten i mindst 4-5 timer, til den er helt fast. Den kan ikke blive rigtig frosset,og den er så fed, at den ikke kan danne iskrystaller.
  3. Tag tærteformen ud af fryseren, lige inden tærten skal serveres, og skær den i passende stykker, der toppes med diverse godter.
  4. Køkkentip: Prøv at komme en smule finthakket frisk rosmarin i tærten, så bliver smagen ekstra pikant.
  5. Sundhedsfif: Tærten er fed, men den indeholder det gode fedt. Valnødderne indeholder både omega 3-fedtsyren alfalinolensyre, fytosteroler, naturligt E-vitamin, L-arginin og gallat. Alt sammen godter for dine blodårer.
  6. Mængde: Nok til 12-16 meget mættende stykker tærte.
  7. Tilberedningstid: 8-10 minutter til at lave dejen, samt mindst 4-5 timer til indfrysning af tærten. Holdbarhed: Tærten kan holde sig i flere uger i fryseren.
  8. Anvendelse: Som dessert. 
  9. Opskriften er fra Oscar Umahros kogebog 'Slip slikket', der indeholder gode råd og masser af opskrifter på søde sunde sager.