Frossen valnødde-daddel-tærte
Raw food, der smager godt!
12-16 stykker
Ingredienser
- 5 dl valnødder
- 7-8 dl udstenede dadler
- fintrevet skræl og friskpresset saft af 1 økologisk citron eller ½ økologisk appelsin
- et meget lille drys vaniljepulver
- et meget lille drys friskkværnet sort peber
- et lidt større drys kanel
- et tilsvarende drys stødte nelliker
- et tilsvarende drys stødt kardemomme
- kokosolie til at smøre tærteformen
Sådan gør du:
- Så nemt er det: Kør alle ingredienserne på en foodprocessor, indtil du får en masse, der minder om groft figenpålæg.
- Pres valnødde-daddelmassen ud i en tærteform smurt med lidt kokosolie, og frys tærten i mindst 4-5 timer, til den er helt fast. Den kan ikke blive rigtig frosset,og den er så fed, at den ikke kan danne iskrystaller.
- Tag tærteformen ud af fryseren, lige inden tærten skal serveres, og skær den i passende stykker, der toppes med diverse godter.
- Køkkentip: Prøv at komme en smule finthakket frisk rosmarin i tærten, så bliver smagen ekstra pikant.
- Sundhedsfif: Tærten er fed, men den indeholder det gode fedt. Valnødderne indeholder både omega 3-fedtsyren alfalinolensyre, fytosteroler, naturligt E-vitamin, L-arginin og gallat. Alt sammen godter for dine blodårer.
- Mængde: Nok til 12-16 meget mættende stykker tærte.
- Tilberedningstid: 8-10 minutter til at lave dejen, samt mindst 4-5 timer til indfrysning af tærten. Holdbarhed: Tærten kan holde sig i flere uger i fryseren.
- Anvendelse: Som dessert.
- Opskriften er fra Oscar Umahros kogebog 'Slip slikket', der indeholder gode råd og masser af opskrifter på søde sunde sager.