Frugtflæsk

Frugtflæsk

ca. 60 stk

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Kogetid: 1 time og 15 min.
  • Tørretid: 1 uge
  • Ikke fryse-egnet
  • ½ spsk olie (til formen)
  • 500 g æblebåde (skrællede)
  • ¾ dl hvidvin (eller vand)
  • 125 g sukker
  • 1 spsk citronsaft
  • Citrus-flæsk:
  • 1 spsk fintrevet skal + ½ dl saft (citron, lime eller appelsin)
  • 125 g sukker
  • evt. farve
  • Bærflæsk:
  • 200 g frosne bær (f.eks. hindbær)
  • 125 g sukker
  • evt. farve
  • Pynt: sukker

  1. Fór en form med bagepapirpenslet med olie. Givæblerne et opkog medvin/vand, skru ned og laddet simre helt mørt underlåg (ca. 25 min.).
  2. Blend frugten og pres den gennem en sigte over i enren gryde. Tilsæt sukkerog citronsaft. Giv det etopkog under omrøringog lad det koge, til dettykner og bliver blankt(30-45 min.).
  3. Hæld massen i formen og lad dentørre ved stuetemperaturnatten over. Vend „flæsket“ud på et stykke bagepapir, dæk med et viskestykke og lad dettørre 1 uges tid.
  4. Skær eller udstik i små stykkerog vend dem i sukker.
  5. Citrus: Tilsæt skal, saftog ekstra sukker til æblepureenog kog som beskrevet. Tilsæt evt.farve, før massen hældesi formen.
  6. Bær: Blend bærrene sammenmed æblepureen, tilsæt ekstra sukker og kog som beskrevet. Tilsæt evt. farve, før massenhældes i formen.
  7. Tips: Rent „æbleflæsk“kan krydres med stødtingefær eller kanel.