Frugtflæsk
ca. 60 stk
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Kogetid: 1 time og 15 min.
- Tørretid: 1 uge
- Ikke fryse-egnet
- ½ spsk olie (til formen)
- 500 g æblebåde (skrællede)
- ¾ dl hvidvin (eller vand)
- 125 g sukker
- 1 spsk citronsaft
- Citrus-flæsk:
- 1 spsk fintrevet skal + ½ dl saft (citron, lime eller appelsin)
- 125 g sukker
- evt. farve
- Bærflæsk:
- 200 g frosne bær (f.eks. hindbær)
- 125 g sukker
- evt. farve
- Pynt: sukker
- Fór en form med bagepapirpenslet med olie. Givæblerne et opkog medvin/vand, skru ned og laddet simre helt mørt underlåg (ca. 25 min.).
- Blend frugten og pres den gennem en sigte over i enren gryde. Tilsæt sukkerog citronsaft. Giv det etopkog under omrøringog lad det koge, til dettykner og bliver blankt(30-45 min.).
- Hæld massen i formen og lad dentørre ved stuetemperaturnatten over. Vend „flæsket“ud på et stykke bagepapir, dæk med et viskestykke og lad dettørre 1 uges tid.
- Skær eller udstik i små stykkerog vend dem i sukker.
- Citrus: Tilsæt skal, saftog ekstra sukker til æblepureenog kog som beskrevet. Tilsæt evt.farve, før massen hældesi formen.
- Bær: Blend bærrene sammenmed æblepureen, tilsæt ekstra sukker og kog som beskrevet. Tilsæt evt. farve, før massenhældes i formen.
- Tips: Rent „æbleflæsk“kan krydres med stødtingefær eller kanel.