Fyldte auberginer med tomatsovs
De smukke, mørklilla frugter smager skønt, når de bages med olivenolie. Vi har blandet frugtkødet med kød og persille, og gratineret med mozzarellaost.
4 personer
Total:2 timer
Arbejdstid:1 time
Ingredienser
Auberginer:
- 2 store eller 4 små auberginer
- 1 fed hvidløg
- frisk timian
- salt og peber
- 1 spsk. olivenolie
Tomatsovs:
- 1 løg
- 2-3 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- 2 dl rødvin
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 lille dåse tomatpuré (70 g)
- 2 dl vand
- 1 tsk. røget paprika
Fyld:
- 400 g hakket kylling- eller grisekød
- 1 spsk. olivenolie
- 1 løg
- 3 spsk. hakket persille
- 125 g italiensk mozzarella eller revet ost
Tilbehør:
- brød, ris eller pasta
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 180 grader
- Auberginer: Vask auberginerne, og skær dem igennem på langs. Rids frugtkødet dybt på kryds og tværs, og gnid det med et overskåret fed hvidløg, timian, salt og peber. Stænk med olivenolie, og sæt auberginerne i ovnen i ca. 45 min. – til frugtkødet er mørt.
- Tomatsovs: Pil og hak løg og hvidløg. Steg løgene blanke i olivenolie, tilsæt hvidløg, og vend rundt. Tilsæt rødvin, og kog ind til det halve. Tilsæt tomater, tomatpuré, 2 dl vand og paprika. Lad sovsen simre i mindst 15 min. Smag til med salt og peber.
- Fyld: Skrab frugtkødet ud af aubergineskallerne med en ske.
- Brun kødet på en varm pande med olie. Tilsæt finthakket løg, og steg under omrøring i 5 min. Tilsæt auberginekød, og varm igennem. Tilsæt hakket persille, og smag til med salt og peber.
- Fyld farsen i aubergineskallerne, og læg skiver af mozzarella eller revet ost over. Sæt dem tilbage i ovnen ved 200 grader i 10-15 min.
- Server de bagte auberginer med tomatsovs og brød, ris eller pasta samt en frisk råkostsalat af f.eks. revet gulerod og blomkål, fintsnittede radiser, citronsaft og olivenolie.