Gin collins med kamille
Denne drink tager udgangspunkt i de urter, der allerede er i ginen, og er med sit florale citruspræg en dejlig frisk velkomstdrink til dine gæster nytårsaften. Udover champagne og is er nedenstående det eneste du skal bruge:
4 cocktails
Total:30 minutter
Ingredienser
- Skagerrak, kamille og hyldeblomst cordial til 4 serveringer:
- 2 citroner
- 8 tsk. sukker
- 4 spiseskeer koncentreret hyldeblomst saft (den, du kan købe i supermarkedet, er fin)
- 6 spiseskeer Fino Sherry (fx. Tio Pepe)
- 1 dl stærk kamille te
- 1,5 dl Skagerrak Gin
- Skræl skallen af citronerne med en tyndskræller eller en skarp kniv, og kom det i en beholder, der tåler varme.
- Tilsæt sukker, saften fra citronerne, fino sherryen og hyldeblomstsaften, og rør rundt.
- Lav 1 dl stærk kamillete, hæld det over blandingen, og si derefter citronskallerne fra igennem en si.
- Tilsæt 1,5 dl Skagerrak og du har nu en “gin-kamille-hyldeblomst-cordial”, som du kan gemme i køleskabet klar til at hive frem, når gæsterne ringer på dørklokken.
- Find 4 høje glas frem, og fyld dem med is.
- Bland nu Champagne og “gin-kamille-hyldeblomst-cordialen” i lige dele over isen.
- Rør rundt med en ske, pynt med en skive citron, og læn dig stolt tilbage og nyd dine gæsters komplimenter.
Godt nytår!