Skøn dessert med gin: Citroner med gin & tonic-sorbet

Skøn dessert med gin: Citroner med gin & tonic-sorbet

Vi elsker en god gin og tonic inden maden, men hvorfor ikke også bruge den skønne kombination i en lækker dessert? Her har Katrine Klinken lavet en lækker sorbet-is af gin og tonic og serveret dem i flotte skriggule citroner. En flot og festlig og lidt anderledes dessert. Se her, hvordan du selv kan lave gin og tonic-sorbet:

Gin & tonic-sorbet til 4 personer

Total:4 timer 20 minutter

Arbejdstid:4 timer

Ingredienser

Det skal du bruge til en gin & tonic-sorbet

  • 2 dl vand
  • 200 g sukker
  • 4 økologiske citroner
  • 2 ½ dl tonicvand
  • 1 spsk. gin

Sådan laver du gin & tonic-sorbet

  1. Kog vandet og sukker sammen indtil sukkeret er opløst.
  2. Skær et låg af citronerne og en tynd skive af bunden af citronerne, så de kan stå.
  3. Udhul citronerne med en lille kniv og en teske, si saften i sukkerlagen. Bland citronsaften med tonicvand og gin.
  4. Frys sorbetten på en ismaskine eller i fryseren. Rør jævnligt under indfrysning, så der ikke kommer krystaller i isen.
  5. Fyld citronskallerne med blød sorbet og frys dem ind et par timer inden servering.