Skøn dessert med gin: Citroner med gin & tonic-sorbet
Vi elsker en god gin og tonic inden maden, men hvorfor ikke også bruge den skønne kombination i en lækker dessert? Her har Katrine Klinken lavet en lækker sorbet-is af gin og tonic og serveret dem i flotte skriggule citroner. En flot og festlig og lidt anderledes dessert. Se her, hvordan du selv kan lave gin og tonic-sorbet:
Gin & tonic-sorbet til 4 personer
Total:4 timer 20 minutter
Arbejdstid:4 timer
Ingredienser
Det skal du bruge til en gin & tonic-sorbet
- 2 dl vand
- 200 g sukker
- 4 økologiske citroner
- 2 ½ dl tonicvand
- 1 spsk. gin
Sådan laver du gin & tonic-sorbet
- Kog vandet og sukker sammen indtil sukkeret er opløst.
- Skær et låg af citronerne og en tynd skive af bunden af citronerne, så de kan stå.
- Udhul citronerne med en lille kniv og en teske, si saften i sukkerlagen. Bland citronsaften med tonicvand og gin.
- Frys sorbetten på en ismaskine eller i fryseren. Rør jævnligt under indfrysning, så der ikke kommer krystaller i isen.
- Fyld citronskallerne med blød sorbet og frys dem ind et par timer inden servering.