Ginsyltede valnødder: den perfekte værtindegave

Ginsyltede valnødder: Den perfekte værtindegave

Ginsyltede valnødder er et fint supplement på ostebordet og til julefrokosten. Og så er det en fin værtindegave, som vil gøre lykke i stedet for en blomst til julens mange hyggelige arrangementer.

1 glas, til ca. 8 personer

Total:15 minutter

Ingredienser

  • 200 g valnødder, gerne friskknækkede
  • 175 g sukker
  • ½ dl vand
  • 1½ dl ahornsirup, agavesirup eller flydende honning
  • 2 tsk. reven usprøjtet appelsinskal
  • ½ dl gin

Sådan laver du ginsyltede valnødder

  1. Kog valnødder op i vand 3-4 min. Hæld dem til afdrypning i en si. Kom dem herefter i et rent og skoldet glas.
  2. Kog sukker og vand op, til sukkeret er smeltet. Kom ahornsirup og appelsinskal i. Kog det sammen et par min.
  3. Hæld lagen over valnødderne. Rør gin i. Luk glasset til. Opbevar i køleskab.
  4. De ginsyltede valnødder kan holde sig et par uger på køl.