Græskarsuppe med spicy rejer

Græskarsuppe med spicy rejer

Louisa Lorangbruger vilde rejer i suppen, for eksempel rosérejer (der allerede er kogt) eller rå røde rejer. Kan du ikke skaffe dem, er grønlandske rejer også skønne!

3-4

Ingredienser

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 æbler
  • olivenolie til stegning
  • 800 g græskarkød i tern
  • 2 stilke citrongræs
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 1 dåse kokosmælk, 400 g
  • 1,5 dl grøntsagsbouillon
  • 1 lime, saft heraf
  • 2-3 spsk fiskesauce
  • Topping:
  • 300 g pillede rejerlidt olivenolie
  • ½ tsk cayennepeber
  • 2 spsk limesaft
  • salt
  • 1 håndfuld koriander
  • lidt hakket chili

Sådan laver du græskarsuppe med spicy rejer:

  1. Hak løg, hvidløg og æbler. Sauter dem i olivenolie sammen med græskarret. Flæk citrongræsstilkene, og kom dem i gryden med ingefærret. Sauter i 5-6 minutter, uden at grøntsagerne tager farve. Tilsæt kokosmælk og bouillon. Sæt suppen til at koge under låg i cirka 15-20 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre. Blend suppen med en stavblender, og smag til med lime og fiskesauce.
  2. Topping:
  3. Steg rejerne i olivenolie på en varm pande. Er de allerede kogte, skal de have ½ minut. Er de rå, skal de have ca. 1 minut. Kom cayennepeber og lime på panden, og steg det kort. Smag til med salt. Anret suppen toppet med rejer, koriander og lidt chili. Server straks.