Græske påskebrød
10 stk.
Ingredienser
- 30 g gær
- 1 dl vand
- 100 g sukker
- 100 g smør
- 3 æg
- revet skal af 1 appelsin
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. stødt anis
- ca. 500 g mel
- evt. olie til hænderne
- sammenpisket æg
- Pynt:
- 10 æg
- levnedsmiddelfarve
- sesamfrø til drys
- 1. Opløs gæren i vand sammen med et nip sukker. smelt smørret let, og pisk det sammen med æg, appelsinskal, salt og anis. tilsæt halvdelen af melet, og rør dejen jævn. Kom evt. lidt olie på hænderne, inden du ælter, så sætter dejen sig ikke så nemt fast. lad den hæve ca. 45 min.
- 2. Ælt dejen færdig med så meget mel, at den bliver let og lind, men ikke klistret. del den i 10 lige store dele, og tril bollerne til lange pølser. lad dem hvile, mens du koger æggene 5 min. sammen med levnedsmiddelfarve. lad æggene køle af.
- 3. Tril dejpølserne endnu en gang, og sno pølserne til reder. læg et æg i hver af rederne, og lad dem efterhæve ½ time. Pensl med sammenpisket æg, og drys med sesam. bag brødene ca. 20 min. ved 200 gr.