Gratineret lyssej

Gratineret lyssej

Fin ret både i hverdagen og til et par gæster.

4 personer

Ingredienser

  • 400 g spidskål
  • 4 gulerødder
  • Desuden:
  • 600 g lyssejfilet skåret i 4-8 stykker
  • Gratineringssauce med dild:
  • 15 g smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 3 dl kogende letmælk
  • 2 spsk. hakket dild
  • 2 æggeblommer
  • salt og peber
  • Tilbehør: kogte kartofler

  1. Snit kålen i strimler. Skær gulerødderne i skiver. Kog kål og gulerødder op i letsaltet vand 4-5 min. Afdryp dem i en sigte.
  2. Smelt smørret i en gryde. Udrør melet heri. Tilsæt mælken lidt efter lidt under omrøring.
  3. Kog saucen igennem ca. 5 min. under omrøring. Tag gryden af varmen, og rør dild og æggeblommer i. Smag til med salt og peber.
  4. Fordel grønsagerne i et smurt ovnfast fad eller i fire portionsfade, som er ovnfaste. Fordel fiskefileterne over.
  5. Fordel gratineringssaucen over. Stil fadet i ovnen ved 225 gr. i ca. 15 min., til retten er gylden.