Nytårsforret med laks

Gravad laks med rødbede, gin og peberrod

Nem og lækker nytårsforret med laks - her har den gravad laks fået fornemt selskab af rødbede, peberrod og gin.

Forret til 6 personer

Total:1 time

Ingredienser

  • 600 g laks i ét stykke
  • 2 spsk. sukker
  • 2 spsk. havsalt
  • 100 g rødbede
  • 3 spsk. revet peberrod
  • ½ dl gin
  • Rødbeder:
  • 16 mini-/babyrødbeder
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • Dressing:
  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • 1 spsk. flydende honning
  • 2 spsk. grov sennep
  • 2-3 spsk. friskrevet peberrod 
  • Pynt:
  • 50 g risnudler
  • ½ l fritureolie
  • rødbedeblade

Sådan laver du forretten med laks

  1. Bland sukker og salt sammen, til det er helt blandet sammen. Fjern nervebenene i laksen, eller få fiskehandleren til det.
  2. Læg laksen i en bradepande eller fad. Fordel sukker og salt i blandingen over hele kødsiden.
  3. Riv rødbeden ud over laksen, og fordel den jævnt sammen med revet peberrod. Hæld gin henover laksen.
  4. Pak fadet i plastfilm, og læg noget tungt ovenpå. Sæt laksen i køleskab i 1-2 døgn.
  5. Fjern alt det, der ligger oven på laksen. Skær herefter laksen i tynde skiver.
  6. Tænd ovnen på 200 gr. Skrub rødbederne, læg dem i en bradepande, og dryp med olie, og drys med salt. Bag rødbederne, til de er møre i 25-30 min.
  7. Rør alle ingredienser til dressingen sammen, og lad den trække en halv time, inden du serverer den. Smag evt. til med mere peberrod.
  8. Opvarm olie i en gryde, til det syder om en tændstik (sørg for, at svovlet ikke rører olien). Kom de ukogte risnudler i olien, og lad dem poppe op. Fjern risnudler fra olien, og læg dem på fedtsugende papir.
  9. Anret tallerkener med skiver af laksen, bagte rødbeder, rødbedeblade, dressing og de sprøde risnudler.