Grillede grønne asparges med vinaigrette og hytteost

Grillede grønne asparges med vinaigrette og hytteost

Forårets fineste grøntsag får en fantastisk smag af at komme på grill. Server med en god vinaigrette.

Ingredienser

  • 1-2 bundter grønne asparges
  • 1 skalotteløg
  • 8 cornichoner
  • 1½ spsk kapers
  • 1 lille bundt kørvel
  • ½-1 potte basilikum
  • 1 tsk dijonsennep
  • ½ citron, saft heraf
  • 1 spsk eddike, f.eks. æbleeddike
  • 2 spsk olivenolie
  • 100 g rygeost

Sådan gør du

  1. Knæk den træede del af bunden på de grønne asparges, og kasser dem. Vend asparges med lidt olivenolie, salt og peber. Grill dem 2 minutter på hver side. Anret asparges på et fad.
  2. Pil og skær skalotteløget i tynde skiver. Hak cornichoner og kørvel groft, og pluk basilikummen. Rør dijonsennep med citronsaft, æbleeddike, cornichoner, kapers, olivenolie, salt og peber.
  3. Hæld dressingen over aspargesene, og drys med skalotteløg, kørvel og basilikum. Kom små teskefulde af rygeost ved aspargesene, og server.