Grillet auberginesalat
Auberginer er noget af det bedste, når de får godt med varme. Her får de selskab af skåret rug, der giver en blød og mild fornemmelse i salaten. Og så mætter det helt vildt, så brug salaten i stedet for riseller pasta, for eksempel til oldschool hakkebøffer. Eller server den som en grøn hovedret.
Tilbehør til 4 eller hovedret til 2-3
Ingredienser
- 2 dl skåret rug
- 2-3 auberginer
- salt
- olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 1-2 rødløg
- 1 lille bundt bredbladet persille
- ½ dl citronsaft
- 2 spsk flydende honning
- salt
- Dressing:
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk tahini
- 3 spsk citronsaft
- 1 tsk røget papirka
- 2 dl mager yoghurt
- salt
Sådan gør du
- Skyl rugen, og kog den mør i usaltet vand. Cirka 15 minutter. Salt den, og dræn vandet fra den. Skær auberginerne i både. Drys dem let med salt, og steg dem i olivenolie på en varm pande, til de er gyldne og bløde.
- Snit hvidløget i tynde skiver, og lad det stege med de sidste 1-2 minutter.
- Krydr auberginerne med salt. Snit rødløgene i både, snit persillen groft, og vend rugen med citronsaft og honning.
- Dressing: Riv hvidløget fint, og rør det med tahini, citronsaft, paprika og yoghurt. Smag til med salt.
- Servering: Anret rugen på et fad. Top med persille, auberginer og løg, og server straks med dressing til.