Grillet brød med varmrøget laks og ricotta ost
Brød på grill får en utrolig lækker smag.
4
Total:35 minutter
Ingredienser
- 4 mini agurker eller ½ agurk
- 1 rødløg
- 1 spsk kapers
- 2 spsk æbleeddike
- 1 tsk flormelis
- 200 g ricotta ost
- ¼ bundt basilikum
- ½ citron, saft og fint revet skal deraf
- salt
- sort peber
- 4 skiver brød
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie.
- 400 g varm røget laks, plukket i mindre stykker.
Sådan laver du grillet brød med laks
- Skær agurken i tynde skiver, snit rødløget fint og hak kapers groft. Vend det sammen med eddike og flormelis, og smag til med salt og peber. Stil agurkesalaten til side.
- Rør ricotta osten sammen med hakket basilikum, citronskal og saft og mag til med salt og peber.
- Grill brødet hårdt, gnub det med hvidløg og smør det med oliven olie.
- Anret det grillede brød med ricotta ost, laks, og agurkesalat. Server med citron i både.
- Tips: Andre typer røget fisk eller Parma-skinke kan også bruges.
- Prøv også kyllingesalat med avocado