Grillet fisk med mos af sødekartofler og salsa
4
Ingredienser
- 4 Dorade-fileter eller anden fisk med skind, f.eks. sandart
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk paprika
- 1 spsk timian, friskplukket
- 1 lime, saften heraf
- 3 spsk olivenolie
- 1 knsp cayennepeber
- 2 tomater
- ½ rødløg
- 1½ tsk grøn chili, hakket
- salt
- ½ lime, saften heraf
- ¼ tsk rørsukker
- 2 spsk olivenolie
- evt lidt basilikum eller persille
- 500 g søde kartofler
- 1 spsk olivenolie
- salt, peber og lidt limesaft.
Sådan gør du
- Skrab skæl af fileterne og træk evt. ben ud og tør den fri for vand. Skær tre snit med en skarp kniv på skindsiden og læg fileterne i en bakke eller et fad med skindsiden opad. Bland hvidløg, paprika, timian, limesaft, olivenolie og cayennepeber og smør denne blanding på skindet. Lad det gerne trække ½-1 time hvis du har tid til det. Grill fiskene 5 min. på skindsiden, vend fisken og grill den 1-2 min. på den anden side. Vent med at tilberede din fisk indtil kort før spisetid.
- Skær tomater og rødløg i små tern og bland det sammen med grøn chili, salt, lime, rørsukker og olivenolie. Lad salsaen trække indtil servering. Tilsæt evt. også krydderurter – for eksempel basilikum eller persille.
- Skræl og kog de søde kartofler til de er møre. Mos kartoflerne sammen med lidt vand, olivenolie og krydr med salt, peber og lidt limesaft.
- Kom en stor skefuld sød kartoffelmos på en tallerken, anret et stykke grillet fisk herpå og kom lidt salsa henover fisken.