Grillet multe med syltede rødløg og kartoffelsalat
Grillet fisk er simpelt og nemt og med en salat af nye kartofler er velsmagen og lykken hjemme.
Ingredienser
- Syltede rødløg:
- 1-2 rødløg
- 1½ spsk rørsukker
- ½ dl eddike, f.eks. æbleeddike
- salt og friskkværnet peber
- Kartoffelsalat:
- 500 g små nye kartofler
- 1 bundt radiser
- 2 dl græsk eller drænet yoghurt
- 1-2 spsk mayonnasie
- 1 tsk dijonsennep
- 1 spsk finthakket løvstikke
- salt og peber
- 600-700 g multefilet med skind eller f.eks. makrelfilter
- olivenolie, salt og peber
Sådan gør du
- Syltede rødløg: Pil rødløg, halver og skær i tynde skiver eller i tynde både. Kom dem i en skål og drys med sukker og eddike, og krydr med salt og friskkværnet peber. Lad et trække mindst 25 minutter og gerne længere.
- Kartoffelsalat: Skrub og kog kartoflerne møre i vand med salt. Hæld vandet fra, og afkøl kartoflerne. Skær dem i halve.Ordn radiserne, og halver dem, eller skær dem i kvarter.
- Rør yoghurt med mayonnaise, dijonsennep, løvstikke, salt og peber. Bland kogte kartofler med dressingen, og krydr eventuelt med ekstra salt og peber. Anret kartoffelsalat i en skål, og kom radiser og ærteskud over. Alternativt lidt dild eller basilikum, hvis du ikke kan få fat på ærteskud.
- Skær multefileterne i portionsstykker, og kom lidt olivenolie på, og krydr med salt og peber. Grill eller pandesteg multe på skindsiden 5-6 minutter, vend og steg færdig på den anden side.
- Server grillet multe med syltede rødløg og kartoffelsalat med løvstikke.
- Tip: Råsyltede rødløg smager supergodt – syrligt, sødt og lidt skarpt – et skønt tilbehør til fisk. Prøv også i en tortilla med spicy oksekød,
- avocado, sprøde grøntsager og yoghurtdressing.