Grillet sesamkalv på spyd med bønnesalat
Saftig kalv med bønnesalat, der er perfekt til den kommende grillsæson.
Næringsindhold
- Energi pr. person:550 Kcal
2
Ingredienser
- 300 g kalvemedaljon eller anden kalveudskæring
- 2 spsk sesamfrø
- salt og peber
- 2 spsk olivenolie
- 2-4 træspyd
- Salat:
- 1 bundt persille
- 250 g grønne bønner frost eller friske
- 75 g søde slikærter
- 1 pære
- 1 stor avocado
- 200 g tomat, f.eks. sherry- eller blommetomat
- Dressing:
- 1 spsk. olivenolie med rosmarin eller alm. olivenolie
- saften fra en limefrugt og lidt revet lime skal
- 2 spsk fromage frais eller Skyr
- salt og peber
- Topping:
- 20 g saltede nødder, fx cashew eller mandler
Sådan laver du kalvebøffer
- Bank kødstykkerne flade. Drys med salt og peber og vend dem i sesam. Sæt kødet på en træpind. Eller fordel det på 2 eller 4 pinde.
- Gril dem i olie på en grillpande eller på grillen. De skal ca have 2-3 min. på hver side.
- Hak persillen fint. Skær enderne af bønnerne og hæld kogende vand over dem. Lad dem trække ca. 3-4 min.
- Snit pæren og avocado i skiver og halver tomaterne.
- Bland dressingen og vend den med salaten.
- Top med saltede nødder. Anret salaten i to skåle eller på to tallerkener og læg kødspydene ved siden af.
- Se også opskrift på Italienske kødboller i tomatsauce og pesto.