Opskrift på grillet sesamkalv på spyd med bønnesalat

Grillet sesamkalv på spyd med bønnesalat

Saftig kalv med bønnesalat, der er perfekt til den kommende grillsæson.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    550 Kcal

2

Ingredienser

  • 300 g kalvemedaljon eller anden kalveudskæring
  • 2 spsk sesamfrø
  • salt og peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 2-4 træspyd
  • Salat:
  • 1 bundt persille
  • 250 g grønne bønner frost eller friske
  • 75 g søde slikærter
  • 1 pære
  • 1 stor avocado
  • 200 g tomat, f.eks. sherry- eller blommetomat
  • Dressing:
  • 1 spsk. olivenolie med rosmarin eller alm. olivenolie
  • saften fra en limefrugt og lidt revet lime skal
  • 2 spsk fromage frais eller Skyr
  • salt og peber
  • Topping:
  • 20 g saltede nødder, fx cashew eller mandler

Sådan laver du kalvebøffer

  1. Bank kødstykkerne flade. Drys med salt og peber og vend dem i sesam. Sæt kødet på en træpind. Eller fordel det på 2 eller 4 pinde.
  2. Gril dem i olie på en grillpande eller på grillen. De skal ca have 2-3 min. på hver side.
  3. Hak persillen fint. Skær enderne af bønnerne og hæld kogende vand over dem. Lad dem trække ca. 3-4 min.
  4. Snit pæren og avocado i skiver og halver tomaterne.
  5. Bland dressingen og vend den med salaten.
  6. Top med saltede nødder. Anret salaten i to skåle eller på to tallerkener og læg kødspydene ved siden af.
  7. Se også opskrift på Italienske kødboller i tomatsauce og pesto.

Tip

Fantastisk smagfuld og mættende ret. Spis gerne mere kød hvis du kan. Retten er stivelses fri, men indeholder godt med protein fra fx kød og fromage frais, som mætter og sikre en god fedtforbrænding. Ligesom retten har et højt indhold af monoumættet fedt der er vigtig for dig der vil holde maven flad.