Skøn grøn lasagne med pesto & spinat
At grønt er godt for øjet, er man slet ikke i tvivl om, når man ser denne lasagne med spinat, squash og pesto. Og så smager den tilmed skønt.
Grøn lasagne med pesto og spinat til 4 personer
Total:1 time
Ingredienser
- Grøn lasagne med pesto og spinat
- 900 g frisk spinat
- 2 squash
- 150 g grønne bønner
- 250 g friske pastaplader
- 150 g feta
- Bechamelsauce
- 25 g smør
- 2 toppede spsk hvedemel
- ¾ l mælk
- 1 knsp revet muskatnød
- salt og sort peber
- Pesto
- 1 bdt basilikum
- 50 g revet parmesan
- ½ dl olivenolie
- 1 tsk hvidvinseddike
- 1 fed hvidløg
- evt. lidt vand
Sådan laver du grøn lasagne med pesto og spinat
- Kom ingredienserne til pestoen i en blender og blend til en flot grøn pesto. Tilsæt evt. et par spsk vand, hvis den er for tyk.
- Rens spinaten grundigt, og tør den. Brug evt. en salatslynge. Kom spinaten i en gryde, og damp den, så den falder sammen. Klem evt. overskydende væske fra.
- Skær squashen i tynde skiver, og snip enderne af bønnerne. Tænd ovnen på 200 gr.
- Til bechamelsauce smeltes smørret i en gryde. Pisk melet i og lad det stege ganske kort i smørret. Tilsæt mælken mens der piskes grundigt, så der ikke kommer klumper.
- Lad sovsen nå kogepunktet og rør jævnligt rundt, så den ikke brænder på i bunden. Smag til med muskat, salt og peber og sluk for varmen.
- I en bradepande på ca. 20 x 30 cm kommes først et tyndt lag bechamelsauce, dernæst et lag pasta. Fordel 1/3 af spinaten på pastaen, og derefter halvdelen af squashen, halvdelen af de grønne bønner, og halvdelen af pestoen.
- Dernæst startes et nyt lag med bechamel, pasta og grøntsager. Slut af med et lag pasta og den sidste spinat, og smuldr fetaen ud over toppen.
- Bag lasagnen i 30 minutter til osten er gylden.