Grøntsagslasagne opskrift med pesto og spinat

Skøn grøn lasagne med pesto & spinat

At grønt er godt for øjet, er man slet ikke i tvivl om, når man ser denne lasagne med spinat, squash og pesto. Og så smager den tilmed skønt.

Grøn lasagne med pesto og spinat til 4 personer

Total:1 time

Ingredienser

  • Grøn lasagne med pesto og spinat
  • 900 g frisk spinat
  • 2 squash
  • 150 g grønne bønner
  • 250 g friske pastaplader
  • 150 g feta
  • Bechamelsauce
  • 25 g smør
  • 2 toppede spsk hvedemel
  • ¾ l mælk
  • 1 knsp revet muskatnød
  • salt og sort peber
  • Pesto
  • 1 bdt basilikum
  • 50 g revet parmesan
  • ½ dl olivenolie
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 1 fed hvidløg
  • evt. lidt vand

Sådan laver du grøn lasagne med pesto og spinat

  1. Kom ingredienserne til pestoen i en blender og blend til en flot grøn pesto. Tilsæt evt. et par spsk vand, hvis den er for tyk.
  2. Rens spinaten grundigt, og tør den. Brug evt. en salatslynge. Kom spinaten i en gryde, og damp den, så den falder sammen. Klem evt. overskydende væske fra.
  3. Skær squashen i tynde skiver, og snip enderne af bønnerne. Tænd ovnen på 200 gr.
  4. Til bechamelsauce smeltes smørret i en gryde. Pisk melet i og lad det stege ganske kort i smørret. Tilsæt mælken mens der piskes grundigt, så der ikke kommer klumper.
  5. Lad sovsen nå kogepunktet og rør jævnligt rundt, så den ikke brænder på i bunden. Smag til med muskat, salt og peber og sluk for varmen.
  6. I en bradepande på ca. 20 x 30 cm kommes først et tyndt lag bechamelsauce, dernæst et lag pasta. Fordel 1/3 af spinaten på pastaen, og derefter halvdelen af squashen, halvdelen af de grønne bønner, og halvdelen af pestoen.
  7. Dernæst startes et nyt lag med bechamel, pasta og grøntsager. Slut af med et lag pasta og den sidste spinat, og smuldr fetaen ud over toppen.
  8. Bag lasagnen i 30 minutter til osten er gylden.

Tip

Du kan forberede lasagnen om dagen. Når du har samlet lasagnen, kommes den i køleskabet og kan så sættes direkte i ovnen, når du skal bruge den. Den kan også fryses, før den er bagt.