Grøn risotto
Risotto med krydderurter, citron og ærter – smager godt hver eneste gang, hvis bare du husker en enkel regel: Den skal serveres og spises rygende varm og nylavet med friskreven ost på toppen.
Næringsindhold
- Energi pr. person:500 Kcal
- Fedt:19 %
- Protein:17 %
- Kulhydrat:64 %
Grøn risotto til 4 personer
Total:30 minutter
Ingredienser
- 1 stort, hakket løg
- 2 fed knust hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 350 g risottoris, som f.eks. aborio ris
- ca. 1,2 liter kogende grøntbouillon
- 125 g ærter, evt. friskbælgede
- 250 g snittede grønne asparges
- 1 dl hakkede krydderurter, f.eks. estragon, kørvel, persille og dild
- 1 spsk reven citronskal
- 1 bdt snittede forårsløg
- salt, friskkværnet peber.
- Servering:
- Krydderurter
- 75 grofthøvlet parmesan eller pecorino-ost .
Sådan gør du
- Sautér løgene i olivenolie et par minutter under omrøring. Bland risene i og rør omhyggeligt, så riskornene fedtes godt ind.
- Spæd til med den kogende bouillon lidt efter lidt og lad væden koge helt ind mellem hver tilsætning. Forsæt på denne måde til risene er møre, det tager ca. 20 minutter.
- Vend ærter og asparges i de sidste 3-4 minutter af kogetiden, smag til med krydderurter, citronskal samt forårsløg, salt og rundhåndet med friskkværnet peber.
- Servér risottoen i varme tallerkener med fintsnittede krydderurter og ost.