Grønkålssalat med frugt, nødder og bacon

Grønkålssalat med frugt, nødder og bacon

Spis salaten med brød til eller som tilbehør til f.eks. en kotelet stegt med hvidløg og timian.

4

Ingredienser

  • 3-4 store håndfulde grønkål
  • 150 g bacon
  • 2-3 æbler
  • lidt peber
  • 1½ spsk dijonsennep
  • 1½ spsk flydende honning
  • ½ citron, saften heraf
  • 1½ dl hakkede hasselnødder
  • 50-75 g dadler − udstenede og delt i halve
  • Tilbehør: brød

Sådan gør du:

  1. Pluk grønkålen fra stilkene, og hak grønkålen groft. Skær bacon i tern og æblerne i både.
  2. Steg bacon sprødt og gyldent på en pande – tilsæt æblerne, og steg fortsat 2-3 min. Krydr med lidt peber, og kom grønkål på panden de sidste 2 min. Hæld det i en skål.
  3. Rør dijonsennep sammen med flydende honning og citronsaft. Bland grønkålsblandingen med æbler og bacon sammen med dressingen.
  4. Anret på et fad eller i en skå, og drys med hasselnødder og dadler. Servér brød til.
  5. Hvis du har et granatæble i frugtskålen, kan du drysse salaten med granatæblekerner i stedet for dadler.
  6. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter