Grønne asparges med basilikumscreme og pecorino
Grønne danske asparges med italiensk pecorino er et lækkert par til en lille forret.
4
Ingredienser
- 1-2 bundter grønne asparges
- lidt god olivenolie
- salt og peber
- 2 dl cremefraiche 18 %
- 1 tsk dijonsennep
- 1 spsk citronsaft
- 2½ spsk basilikum, hakket
- 2 spsk revet pecorino eller parmesan
- salt og peber
- lidt ekstra revet pecorino
- lidt revet citronskal
- 1 lille håndfuld hele basilikumblade
- Tilbehør: godt brød
Sådan gør du
- Knæk bunden af de grønne asparges, og smid bunden ud. Bring en gryde med vand til kogepunktet, og kog aspargesene i 2-3 minutter. Hæld vandet fra, og afkøl dem. Anret aspargesene på et fad, dryp med lidt god olivenolie og krydr med salt og peber.
- Rør cremefraiche sammen med dijonsennep, citronsaft, basilikum, pecorino, salt og peber. Server grønne asparges med en skefuld basilikumcreme og et drys ekstra revet pecorino. Top med revet citronskal og hele basilikumblade, og spis gerne et godt brød til.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Lækre retter med hvide sommeroste