Grov tærte med fetacreme og salat
En madtærte er god som både aftensmad og frokost, prøv denne med lækker fetacreme og salat.
4 personer
Ingredienser
- Dej:
- 1½ dl grahamsmel
- 1½ dl hvedemel
- ½ tsk. salt
- 75 g smør
- 1 æg
- Fetacreme:
- 100 g fetaost
- 1½ dl drænet yoghurt
- 1 spsk. sød sennep
- 1 fed hvidløg
- 1 bundt purløg
- 1 tsk. tørret oregano
- salt og peber
- Fyld:
- 1 håndfuld rucolasalat
- 200 g cherrytomater
- ½ rødløg
- 15 sorte oliven
- Kom grahamsmel, hvedemel og salt i en skål. Skær smørret i tern og smuldr mel og smør sammen med fingerspidserne. Saml dejen med et æg. Pak dejen ind i madpapir og kom den i køleskabet i ca. ½ time. Rul dejen ud, beklæd en smurt tærteform med den og prik bunden med en gaffel. Stil tærtebunden midt i ovnen og bag den ca. 15 minutter ved 180 gr.
- Mos fetaosten med yoghurt, sennep og fintrevet hvidløg til en jævn creme. Klip purløg og tilsæt det sammen med oregano, salt og peber.
- Fordel fetacremen i den bagte tærtebund kort tid før tærten skal spises og drys med rucola, halve tomater, tynde løg både og oliven.