Grove birkesboller
Hjemmebagt brød skaber altid glæde. Lav dejen aftenen i forvejen og bag næste morgen
Næringsindhold
- Energi pr. person:200 Kcal
- Fedt:8 %
- Protein:11 %
- Kulhydrat:81 %
14 stk.
Ingredienser
- 4 dl koldt vand
- 2 dl kærnemælk
- 15 g gær
- 1 spsk. groft salt
- 1 spsk. mørk sirup eller flydende honning
- 200 g rugmel
- 500 g hvedemel
- lidt mælk til pensling
- blå birkes til drys
Sådan gør du:
- Hæld vand og kærnemælk i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og sirup.
- Rør først rugmel og dernæst hvedemel i væsken. Hold lidt af melet tilbage. Rør godt i dejen, til den er tyk og har konsistens som en sej grød.
- Stil dejen tildækket i køleskabet til næste dag.
- Tag dejen ud og lad den „vågne” på køkkenbordet ca. 1 times tid. Brug en stor spiseske dyppet i koldt vand til at forme dejen til boller, som sættes på en bageplade med bagepapir.
- Lad brødene hæve ca. 30 min. Pensl med mælk og drys med birkes.
- Bag bollerne ved 225 grader - gerne varmluft - i ca. 15 min. Afkøles på en bagerist.