birkesboller

Grove birkesboller

Hjemmebagt brød skaber altid glæde. Lav dejen aftenen i forvejen og bag næste morgen

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    200 Kcal
  • Fedt:
    8 %
  • Protein:
    11 %
  • Kulhydrat:
    81 %

14 stk.

Ingredienser

  • 4 dl koldt vand
  • 2 dl kærnemælk
  • 15 g gær
  • 1 spsk. groft salt
  • 1 spsk. mørk sirup eller flydende honning
  • 200 g rugmel
  • 500 g hvedemel
  • lidt mælk til pensling
  • blå birkes til drys

Sådan gør du:

  1. Hæld vand og kærnemælk i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og sirup.
  2. Rør først rugmel og dernæst hvedemel i væsken. Hold lidt af melet tilbage. Rør godt i dejen, til den er tyk og har konsistens som en sej grød.
  3. Stil dejen tildækket i køleskabet til næste dag.
  4. Tag dejen ud og lad den „vågne” på køkkenbordet ca. 1 times tid. Brug en stor spiseske dyppet i koldt vand til at forme dejen til boller, som sættes på en bageplade med bagepapir.
  5. Lad brødene hæve ca. 30 min. Pensl med mælk og drys med birkes.
  6. Bag bollerne ved 225 grader - gerne varmluft - i ca. 15 min. Afkøles på en bagerist.