Grundopskrift til muffins
Muffins er nemme at lave og gode at fryse. Husk at blande våde ingredienser for sig og tørre for sig og rør derefter dejen sammen med let hånd – ikke for længe og uden maskine. Så får du nogle perfekte små kager.Muffins laves ud fra samme grundopskrift, og kan varieres i det uendelige.
(12-18 stk)
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Bagetid: 30 min.
- 2 æg
- 2 dl kærnemælk
- 150 g farin eller sukker
- 1-2 tsk fintrevet
- citrusskal (evt. appelsin eller citron)
- 2 tsk vaniljesukker
- 135 g smeltet smør
- ca. 450 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- ¼ tsk salt
- 250 g frugt (f.eks. rabarber)
Sådan laver du grunddejen til muffins
- Tænd ovnen på 220 grader.
- Pisk æggene let sammen med kærnemælk, farin eller sukker, citrusskal, vanilje og smeltet smør eller olie.
- Sigt mel sammen med bagepulver, natron og salt. Rens frugten og skær i små stykker. Vend dem i melet og tilsæt de våde ingredienser.
- Vend dejen sammen med let hånd – den skal være tyk og lidt klumpet.
- Fordel dejen i 12-18 muffinsforme. skru ned til 180 grader og lad dem bage 25-30 min.
- Tjek med en tandstikker om de er gennembagt, vend dem ud af formene og stil dem til afkøling på en rist.
- Drys evt. flormelis over kagerne til sidst.
- BRUG GRUNDOPSKRIFTEN TIL:
- Kirsebær- og mandelmuffins
- Æblemuffins
- Banan- og chokolademuffins
- Citrusmuffins med birkes
- Muffins med valnøddeknas